14:00

Mossens BK

Referat: Kärra/Klareberg IF - Mossens BK

Träningsmatcherna är äntligen igång och årets utomhuspremiär spelades på Klarebergsvallen. För motståndet stod seriekollegorna i Kärra/KIF.

I den här matchen ville vi se hur tjejerna hanterade djupleds- och breddspelet, hur vi hanterade avståndet på stor plan och hur passningsspelet fungerade, d.v.s. att hålla bollen inom laget.
Efter matchen ger vi klart godkänt på det flesta punkterna.

Tyvärr fick vi några återbud innan matchen då varken Elsa eller Atena var fit for fight, även Sara Ryberg fick vila efter första perioden då hon fick en smäll på foten i en närkamp, i övrigt var hela truppen disponibel.

1:a perioden visade vi upp ett riktigt positivt anfallsspel med fina djupledsstickare på kanten och bra rörlighet, vi gick till periodpaus med 1-0 efter att Nellie kyligt placerat in bollen i nät. Vi kunde t.o.m. kosta på oss att missa en straff.

I andra halvlek var det lite mer ställningskrig, Kärra/KIF hade mest boll i början men vårt försvar var som vanligt väldigt disciplinerat.
I slutet av perioden tog vi sakta men säkert över matchen och skapade ett par bra chanser, bl.a. genom en handfull hörnor. Perioden förblev dock mållös.

I tredje perioden var det många trötta ben, inte bara hos oss utan även hos motståndare.
Här visade sig dock att vår fysträning under försäsongen givit resultat för det var MBK som dominerade stora delar av perioden.
Hemmalaget stack upp i ett par farliga kontringar men vårt försvar var följsamma och gjorde det svårt att få till ordentliga avslut för de blågula.
Det var istället MBK som satte spiken i kistan efter att Ida lurat skjortan av två motståndare och med precision placerat 2-0 i det bortre krysset. Ida verkade f.ö. trivas som fisken i vattnet på den, för henne, något ovana vänstermittfältspositionen – kul!

Summa summarum: Tjejerna fick en rejäl genomkörare mot sina kommande seriekombattanter och gjorde det riktigt bra, visserligen en del detaljer att fila på men för att vara den första utomhusmatchen för säsongen såg det riktigt bra ut.

Vi behöver arbeta vidare på fysen precis som tidigare men även lägga en hel del timmar på att hitta rätt avstånd i positionsspelet, ibland såg det ut som vi fortfarande spelade Futsal men som sagt, det är tidigt i säsongen och det är många träningstillfällen kvar innan vi går in i tävlingssäsongen.

Bra jobbat, alla tjejer. Det här ser väldigt lovande ut!